2014. október 11., szombat

LVI. Hidrobiológus Napok

Jó hangulatú, magas színvonalú előadásokkal tarkított konferencián vehettünk részt Tihanyban.  A Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpontjának Balatoni Limnológiai Intézetében  rendezték meg az LVI. Hidrobiológus Napokat 2014. október 1-3 között. A konferencia  mindig az év ezen szakaszában kerül megrendezésre. Napjainkra a  hazai hidrobiológusok, szakemberek, érdeklődők egyik legfontosabb találkozójává nőtte ki magát.

A találkozó részletes programja és az absztraktok innen érhetőek el. Két poszter előadással is részt vettünk, melynek címe az alábbiak voltak:

Abonyi András, Padisák Judit, Igor Stanković, T-Krasznai Enikő, Stenger-Kovács Csilla: Eutróf tavak fitoplankton-diverzitása az abszolút sekély és abszolút mély extrém tipológiai esetek között

T-Krasznai Enikő, B-Béres Viktória, Görgényi Judit, Kókai Zsuzsanna, Török Péter, Abonyi András: A fitoplankton napszakos változásai egy eutróf holtág teljes vízoszlopában



A kötetlen, oldott, jó hangulathoz a beiktatott kávészünetek és az esti közös kötetlen diskurzusok hatékonyan hozzájárultak. Köszönjük a szervezőknek a remek hangulatú találkozót!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése